BanerTest1

Банер

Копие на BanerTest

Банер

Копие на Копие на BanerTest

Банер

Добре Дошли


Преди да купите диван

Износеният диван би състарил всяка стая. А диванът обикновено е един от централните елементи в стаята. Модерен дизайн Затова е изключително важно да потърсите модел, който да отговаря на всички ваши изисквания. Ако живеете в по-модерна обстановка, изберете по-съвременен дизайн. Класически стил Ако обзавеждането ви е по-традиционно, потърсете подходящ диван с излъчване за уют.

Диван - стилен холМебели за всекидневнаДиванХолна гарнитура

Несъмнено е важно да купите диван в подходящ цвят, но не по-малко важно е да намерите такъв, който ще издържи дълго време. Евтините често се чупят, изскачат пружини и с времето изглеждат все по-зле. Качествената конструкция ще ви гарантира години качествена почивка. Има няколко основни фактора, с които е добре да се съобразите преди окончателния избор на диван.

Възглавници за облягане Преди всичко трябва да решите дали предпочитате свободни или постоянно прикрепени в ъзглавници. Предимството на свободните е, че може да ги местите, както ви е удобно, докато прикрепените не трябва постоянно да се наместват или оправят. Задължително седнете на дивана, още докато сте в магазина – удобен ли е? А ще бъде ли удобен, ако легнете или се облегнете да четете книга?


Възглавници за сядане Колко възглавници за сядане желаете? Само една създава впечатление за спретнат модерен вид, докато две или три са по-традиционни. Когато седнете върху тях, остават ли на място или краищата им се извиват нагоре? Закрепени ли са към рамката, за да не се разместват?

Извити облегалки Какъв стил подлакътници предпочитате? Изберете стил на подлакътниците – без никакви облегалки, традиционни облегалки тип руло, извити английски облегалки, прави облегалки Парсънс… Последните най-често се срещат при по-модерен дизайн.

Със скрити или открити крака Има огромно разнообразие от крака за дивани – от масивни, квадратни, тежки крака до такива, които са елегантни, тънки, извити, както и в най-различни цветове и материали.


Конструкция на рамката Разпитайте за рамката. Най-добрите рамки се правят от изсушена в пещ твърда дървесина (дъб, явор, топола и други), докато по-евтините се правят от по-мек чамов материал. Конструкцията също е важна. При по-евтините мебели елементите са свързани посредством скоби, а по-качествените са по-надеждно сглобени с винтове.

Конструкция на седалките Разгледайте поддържащата система на седалките. Често в мебелните магазини има разрез на модела, където може да видите вътрешността на тапицираните мебели.


Пълнеж на възглавниците и седалките Пълнежът е изключително важен. Дунапренът е евтин и има различни категории като плътност и тегло, но все пак най-добрите възглавници са пухени. За тях обаче трябва да се грижите всеки ден и да оправяте формата им. Има и комбинирани варианти, които съчетават пух с дунапрен.

Тъкани Изберете внимателно тъканите. Плюшът е мек, а естествената кожа е издръжлива и привлекателна. Кадифето и подобни материи изглеждат прекрасно, но бързо се износват. Помислете и за гарнитурите. Много производители правят мебели по поръчка, включително и само калъфи за мебели.

И няколко общи съвета: Ако помещението е по-обикновено, търсете по-уникален диван. Така той ще се превърне в център за стаята, нещо като изящно бижу за семпла черна рокля.
Ако обичате промените, изберете диван с неутрален цвят като неутрален не означава задължително бежов. Всеки цвят може да бъде неутрален, ако десенът не е претрупан. Изчистеният фон лесно може да се разнообрази с различни възглавнички и други аксесоари.

Размерът на дивана диктува размерът на останалите мебели в стаята. Твърде големият диван би засенчил някои столове или фотьойли. Ако пространството е малко, мислете вертикално. Потърсете стол с висока облегалка и строен силует, за да балансирате големия диван. В стаи с висок таван поставете по-големи мебели, за да избегнете впечатлението за миниатюра.

Разположението на дивана в стаята определя разположението на останалите мебели. Ако е възможно, първо определете мястото на дивана, а след това аранжирайте мебелите спрямо него. Може да се импровизира и с два дивана (по-малки) един срещу друг като място за разговори или под формата на латинската буква L ().
И помнете, че вие и вашият диван ще бъдете доста време заедно – затова избирайте внимателно.

Източник