BanerTest1

Банер

Копие на BanerTest

Банер

Копие на Копие на BanerTest

Банер

Добре Дошли

Спестете пари с възглавничка от стари дънки.

Мебели и декорации, които са уникални и не могат да се купят от магазина винаги придават индивидуален почерк на интериора. А и тези "направи си сам" възглавнички излизат по-евтино.

Ще са ви нужни: 

- Плат деним с размер 27*110 см. Ако използвате чифт стари дънки, ще се наложи да режете и шиете парчетата, за да постигнете желания размер. 
- Здрав конец с подходящ цвят.
- Цип с дължина 40 см. 
- Квадратна възглавничка 46*46 см. 

1) От дънковия плат изрежете 4 квадрата със страни 27 см. Те са за предната страна на възглавницата. Стремете се да обхванете джобчетата, за да придадете допълнителен чар на калъфката. Важно е шевовете на панталона да не попадат близо до краищата. Иначе, когато съединявате парчетата, може да се получат кривини и нежелани извивки. 

2) За гърба на възглавницата отрежете два правоъгълника с размери 27*50 см.

3) За предната страна на калъфката съединявате две по две парчетата, като оставяте подгъв от 2 см. 

4) Получават се 2 правоъгълника 26*52 см. Съединявате и тях с подгъв 2 см.

5) Резултатът е квадрат 52*52 см. От страната, която ще остане скрита, подравнете ъгълчетата. Пригладете подгъва с помощта на ютия.

6) Вземете двата правоъгълника за задната страна на калъфката. Поставете ги един върху друг с лицевата част навън. Подравнете ги. С карфици маркирайте разположението на ципа по дължина. След това зашийте с 2 см подгъв. 

7) Махнете карфиците. Тропосайте ципа. Зашийте го с шевната машина. Махнете тропоската. С ножица подравнете подгъва от вътрешната страна, за да не образува подутини. Отворете ципа. 

8) С лицевата страна навътре и подравнени краища, поставяте квадратът за предната част на калъфката върху този за задната част. Захващате с карфици, тропосвате и зашивате от четирите страни. Подгъвът отново е 2 см. 

9) Минавате с ютия. Обръщате калъфката откъм лицевата страна. Пъхате вътре възглавничката. Затваряте ципа. 

Готово! Разполагате с декоративен шедьовър, с който трябва да се похвалите на гостите си. Поставете възглавникчата от деним там, където те лесно ще я забележат.

Източник