BanerTest1

Банер

Копие на BanerTest

Банер

Копие на Копие на BanerTest

Банер

Добре Дошли

Коледните букети – нещо специално за вашата елха

Един от най-добрите начини да усетите коледното настроение и придадете неповторимост на празниците е да изработите сами своята . Но ако не разполагате със достатъчно свободно време, изпълнението на подобна задача, би било непосилно. Има един вид украса, която обаче е лесна за направа и ще придаде уникалност и оригиналност на вашата коледна елха.
Празничен букет за домаБукет за дома

Лесни за направа са букети или малки венци, които можете да поставите на вашета коледна елха или където сметнете за добре. Можете да използвате най-различни по форма, цвят и големина природни или изкуствени материали. Коледните букети ще добавят цвят, стил и разнообразие към вашата коледна украса.

Обикновено коледната украса се прави от разнообразни лъскави клонки, сребристи листа, стъклени украшения (топки, шишарки и др.), копринени цветя и др. Могат да се използват и клонки от дървета, пшенични класове, рафия, шишарки и други природни материали.

Конструкциите са елементарни – вземете жилави клонки за основа и ги извийте във форма, която Ви допада. Украсете със сухи или изкуствени цветя или листа, като накрая добавите някакви сушени плодове или стъклени висулки. За да стане букета здрав, зарепете всички елементи с лепило. Завършете букета с красива панделка.

Ето няколко идеи за материали, които можете да използвате за вашите коледни букети:
Листа, събрани от вашият двор, парка или гората. В този букет са използвани дъбови листа, папрат и рафия.


Изкуствени цветя. Белите цветя, поставени на коледното ви дърво, пораждат асоциации за сняг, а червените придават колорит. Ако дръжките на цветятя са твърде големи ги скъсете. За да добавите блясък на букета и да го направите по-красив, добавете малки стъклени украшения (снимката с топките). Украсете с красива панделка.

Птичи гнезда - Тук са използвани за основа жилави кедрови клонки. На върха е поставена малка плюшена птичка. Можете да добавите някакви малки плодове за цвят и разнообразие.

Блестящи клонки. Можете да правите малки букети от тях като ги комбинирате подходящо със сушени цветя и листа.

Стъклени висулки. Можете да ги съчетавате по големина, да ги използвате в комбинация със листа, блестящи вейки. За да разнообразите добавете лъскава корда.

Източник