BanerTest1

Банер

Копие на BanerTest

Банер

Копие на Копие на BanerTest

Банер

Добре Дошли

Осветителни тела за кухня

Осветителните тела за кухня са част от общата осветителна система на дома, предназначени за осветяване както на цялата кухня, така и на специфични места от нея, които изискват по-силно осветление. Кухненските осветителни тела, поради спецификата на помещението се използват главно за работно и общо осветление, отколкото за декоративно такова. Едно добро осветление може да се постигне с полилей със спот лампи.

От гледна точка на професионален дизайнер на осветление, кухните са едни от най-интересните и отворени за импровизации стаи в дома. Изпълненото с всевъзможни шкафчета, рафтчета, лавици и чекмеджета, електрически уреди и т.н. помещение предоставя доста сериозно предизвикателство в избора и монтирането на осветителни тела.

Обикновено първото място, с което се започва осветяването е работната зона или зоната за готвене. Това място трябва да е доста добре осветено, с липсва на тъмни места и сенки. Флуоресцентните осветителни тела са добър избор за тази зона. Освен това те са с малък обем и позволяват монтирането им в голяма близост до плота, мивката и масата, за да получите максимална светлина от вашите лампи. Насочените лампи и т.нар. „лунички” също осигуряват добро осветление за кухнята. За шкафовете и другите зони за съхранение може да използвате осветление, монтирано във вътрешния горен край на шкафовете. Така светлината им няма да ви заслепява, а ще предоставя добра осветеност.

Главното осветително тяло е основният източник на светлина в кухнята, прогонвайки тъмните места, намалява контраста на цветовете и осветява вертикалните повърхности, за да придобие помещението светъл и просторен вид. Луминисцентните лампи са добър източник на такова осветление. Този тип осветителни тела предоставят широка, равномерна светлина. Ефективността им дава възможност да напълните помещението със светлина, без да се пържите под светлината на прожекторите. Лампите с нажежаема жичка предоставят по-ярка и бяла светлина, но са по-неефективни.

Ако имате голяма кухня, с няколко входа, може да монтирате сензори за присъствие в стаята. Така няма да ви се налага да монтирате сложна система от електрически ключове. Сензорите трябва така да са монтирани, че да „виждат” всички кътчета от помещението и входовете, за да не загаснат лампите ви в неподходящо време.

Осветителните тела за кухните често се пренебрегват – лампа, като лампа. Но кухните от миналото за заменени от модерни кухни, в които членовете на семейството изкарват голяма част от времето си и комуникират помежду си. Ето защо и кухненското осветление трябва да следва съвременните променящи се функции на кухнята.

Вижте още ...