BanerTest1

Банер

Копие на BanerTest

Банер

Копие на Копие на BanerTest

Банер

Добре Дошли

Ламинат за дома - достъпност и лесна поддръжка

Има много причини, поради които да не поставите паркет или теракот във вашия дом. Може би се нуждаете от подова настилка в зона с много движение, която трябва да е износоустойчива и лесна за почистване. Или просто паркетът и теракотът не се побират в отделения за целта бюджет. Добрата новина е, че всички тези причини не са достатъчно силни, за да лишите от чудесния вид на дървото или здравината и лесната поддръжка на теракота. Ламинираните паркети предоставят топлината на дървото с възможността да имитират всяка друга настилка.

От 1984 година насам, ламинатът е използван за имитиране на паркет и подови плочки, като същевременно с това позволява лесна поддръжка и ниска цена. На пазара има много различни видове ламинат и всеки един от нас може да намери това, което най-добре би подхождало на дома му.

Ламинатът е направен от синтетични слоеве с цел увеличаване на издръжливостта без да се намалява красивия вид на истинско дърво. Горните слоеве са направени да изглеждат като дървени, каменни и други видове повърхности. Добавя се допълнително покритие за защита на повърхността от влага, драскотини и всекидневните бели. Това покритие може да осигури гланцов вид на повърхността, което допълнително увеличава чувството за комфорт и лукс.

Ламинатът се монтира по един от двата начина: лепене или специални "клик" системи, които осигуряват свързаност без лепене. Лепенето на ламинатът е техника, която не се използва вече толкова, за разлика от близкото минало. "Клик" системите използват жлебове и канали и отделните парчета се съединяват като пъзел.

Освен стандартните видове ламинат, имитиращ дърво, на пазара се намира и такъв, който имитира теракот или дори каменни плочи и мрамор. Мраморните подове придават класически луксозен вид на кухните и всекидневните, но са доста скъпи и трудни за поддръжка. Ламинатът осигурява всичко това без излишни ядове. При модерните видове ламинат се използват техники, които осигуряват не само вид на дърво, но и чувството за такова при допир.

Поддръжката на новия ви ламинат е по-лесна, в сравнение с тази на дървото или теракота. Защитното покритие осигурява защита от влага и мръсотия, правейки досадните разливания, неизбежни за всяка кухня, лесни за почистване. Важно е течността да не бъде оставяна дълго време върху ламината, за да не се увреди трайно.

Вижте още ...