BanerTest1

Банер

Копие на BanerTest

Банер

Копие на Копие на BanerTest

Банер

Добре Дошли

LED осветление

Има много предимства в използването на led осветление колкото се може повече, особено ако целта ни е да пестим енергия. Използването на е много по-безопасно - като пример обикновените крушки отделят много топлина и са предпоставка за възникване на пожари. С използването на светодиони крушки няма никакъв шанс да си изгорите пръстите, независимо колко време е била включена лампата. В интерес на истината, светодиодните източници на светлина се използват много повече, отколкото дори предполагате.

Диодните светлини обикновено се изработват в различни цветове, за разлика от луминисцентните. Интересен факт е, че LED осветлението възниква с идеята да се създаде пожаробезопасна коледна украса и да се намалят инцидентите по празниците.

Както вече споменахме, този тип осветление се използва в много и разнообразни области на приложение. Ето няколко кратки примера:

- коледна украса, особено популярни след 2002 година, след драстичното намаляване на цената на светодиодното осветление;

- указателни табели и светофари - намират приложение поради дългия живот на лампите и надеждната им работа;

- джобни фенерчета, играчки и всякакви други дребни устройства - много подходящи поради ниската си консумация на електроенергия и увеличения живот на батерииите;

-бутони на различни видове уреди;

-статус индикатори - всички сме виждали червена и зелена светлинка по всевъзможни уреди;

-автомобилни табла и сигнализация;

-модерните напоследък LED телевизори използват този тип светлина за подсветката си.

Повече за LED технологията, !

Въпреки многобройните си приложения, основната идея на LED осветлението е една: да осигури алтернативен източник на всякакъв вид светлина, с ниска консумация на енергия и нищожни топлинни загуби. Може би единственият недостатък на LED осветлението е високата му цена, засега. Доста ресурси и инженерни усилия са насочени в намаляването на цената на крайния продукт. Високата надеждност, дългия живот и ниската комсумация на енергия са предпоставка за все по-широкото използване на LED осветление сега и за в бъдеще.

Вижте още ...